“Una del Montón”


Wenas wenas, hoy no hay mucho tiempo así que les paso la info que nos enviaron desde almazen. Y recuerden enviar sus preguntas para Dunia Montenegro y Andy Martinez a nuestro mail bcnwakesup @ gmail.com o por twitter con el marcador #bcnwakesup!

Una del montón és un espectacle de dansa basat en l’obra poètica de Wislawa Szymborska nascuda a Polònia el 1923 i Premi Nobel de Literatura l’any 1996. Les successives divisions de Polònia, l’arribada de Hitler i Stalin al poder, l’ocupació del país i els camps de concentració no van poder emmudir la veu d’una Wislawa que el 1942 tenia només dinou anys.

Una del montón ens presenta dues dones que s’enfronten a les seves agres realitats inventant, en un mateix espai i un mateix temps, mons molt diferents on res es descriu i tot s’intueix. Wislawa Szymborska inspira i envolta amb els seus poemes les peces curtes d’Una del Montón, ajudant amb els seus textos a sortejar l’asfixia de la mateixa manera que el moviment és utilitzat per respirar.

Una del montón arrenca de la solitud. Quatre individus es troben en un mateix lloc i, durant la peça, es van transformant en diferents atmòsferes mitjançant diversos llenguatges que s’entrecreuen: el flamenc, la dansa contemporània, el teatre i la música conviuen dins la peça i conviden a l’espectador a imaginar.

El resultat és un espectacle de dansa subtil, fresc, líric, delicat i irònic en el que res es descriu però tot s’intueix. Una peça delicada que aposta perquè el dubte i la interrogació siguin l’inici perquè el públic descobreixi que un tros de cel és, en realitat, tot el cel..

La companyia Una del Montón.
Neix l’any 2009 fruit de la trobada de les ballarines Ana Pérez i Ana Corredor i la necessitat d’investigar a través de diferents llenguatges (flamenc, contemporani, butho, boimecànica teatral…) per aconesguir un llenguatge propi.
Una del Montón va més enllà de la creació d’un espectacle, busca, sempre i en tots els àmbits, investigar i créixer, viure la continua transformació que comporta qualsevol procés de creació, donant cabuda al possible fracàs.

Donde: Almazen (Guifré, 9 bajos. 08001 Barcelona)

Cuando Jueves 15 de Abril, 2010.


Agregar a twitter

votar

Agregar a meneame

Entrada traída por FBOOK + Almaze + Natulcien  😀

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: